Almeerse Gitaarschool
Fred Tieman

Uw docent Fred Tieman (geb.1948)

Iedereen moet ergens beginnen. Voor uw docent gitaarles Fred Tieman, begon zijn passie voor de klassiek gitaar op jonge leeftijd. Fred en zijn eerste gitaar waren onafscheidelijk.
Na een interne opleiding bij een grote financiële instelling, besloot Fred dat zijn hobby gitaar spelen naar een hoger niveau moest worden getild en hij koos voor een leven gevuld door en met muziek.
Hij deed de jaren erna ruime ervaring op, met als favoriete muziekstijl de Braziliaanse “Bossa-Nova” en “Samba”-muziek, maar omdat hij autodidact was, kon hij geen noot lezen. Fred besloot toen om gitaarles te nemen.

Geschoold in klassieke gitaar

In 1969 nam Fred les van Els Kluin op de muziekschool in Amstelveen. Naarmate de lessen vorderden, ging ook zijn interesse steeds meer uit naar het klassieke repertoire. Zo kwam het, dat hij op een gegeven moment er toe over ging om van zijn hobby zijn beroep te maken.
In 1972 waagde hij de gok en deed hij toelatingsexamen op het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam (tegenwoordig “Conservatorium van Amsterdam”) en kwam in de vooropleiding terecht bij Wim Pfister. Hij studeerde af in 1979 bij Dick Visser en behaalde de muziekonderwijs akte B.

Meer dan alleen docent klassieke gitaar

Fred heeft ruim 40 jaar ervaring in het geven van gitaarles op diverse muziekscholen en in zijn privépraktijk aan leerlingen van alle leeftijden en niveaus (vanaf 8 jaar t/m ruim 60 jaar). Fred Tieman is echter meer dan docent klassieke gitaar. Zo bespeelt hij niet alleen verschillende andere snaarinstrumenten, hij maakt ze ook. Een aantal van deze eigengemaakte instrumenten hangt bij hem in zijn privépraktijk.

Fred is getrouwd en is trotse vader van drie kinderen.

Wilt u een gratis proefles van een ervaren muziekdocent? Neem dan contact op met Fred via info@almeersegitaarschool.nl.